Netflix

Netflix brengt verschillende documentaires uit.

 

Quincy Jones
Quincy is een Amerikaanse documentaire uit 2018 over het leven van de Amerikaanse producer, zanger en filmproducent Quincy Jones. De film is mede geschreven en mede geregisseerd door Alan Hicks en Rashida Jones en geproduceerd door Paula DuPré Pesmen. De film is op 21 september 2018 door Netflix uitgebracht.
Quincy Delight Jones jr. (Chicago, 14 maart 1933) is van oorsprong jazzmuzikant, maar vanaf 1951 oogstte hij aan de lopende band successen als arrangeur en producer.

Bron en meer informatie
Netflix
Wikipedia

 

Frank Sinatra 
Het leven en talent van de legendarische crooner Frank Sinatra zijn vastgelegd in Sinatra: All or Nothing at All met terugblikken en herinneringen van vrienden, familie en collega's. Frank Sinatra is een waar icoon binnen de Amerikaanse muziek. Hij definieerde de naoorlogse, verfijnde popzang en vertoefde meer dan vijftig jaar in de schijnwerpers.

Bron en meer informatie
Netflix

Crooning.nl

 

Miles Davis
Ontdek in de biografische documentaire Miles Davis: Birth of the Cool het ware verhaal van jazzlegende Miles Davis, met nooit eerder vertoonde beelden en interviews met beroemdheden. Hoofdrollen: Miles Davis, Carl Lumbl.
Kijk ook eens hier naar de informatie over een "Miles Davis Tribute" met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw
.

Bron en meer informatie
Netflix

Wikipedia