Sociale Media

Sociale media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke manier. Bekende voorbeelden zijn Facebook, YouTube, Linkedin en Twitter.


Facebook

Facebook (voorheen Thefacebook) is de naam van een online sociaalnetwerksite en het gelijknamige bedrijf en gevestigd in de Verenigde Staten. Na  registratie kunnen gebruikers een persoonlijk profiel aanmaken, vrienden (contactpersonen, contacten) toevoegen, berichten versturen, statussen plaatsen, foto's posten, filmpjes delen en meldingen krijgen van "vrienden" die hun profiel updaten. Ook kunnen gebruikers van verschillende groepen lid worden en hun "vrienden" indelen in groepen, zoals "Vrienden van het werk" of "Goede vrienden". De naam Facebook is afgeleid van face book ("gezichtenboek"). Dit was een (destijds papieren) systeem waarmee studenten aan Amerikaanse universiteiten hun studiegenoten aan de hand van foto's beter moesten leren kennen.


YouTube

YouTube is een website van YouTube LLC,, een dochteronderneming van Google LLC en is gevestigd in de Verenigde Staten. Het is een website waar gebruikers kosteloos (of soms tegen betaling) video's kunnen publiceren en voorzien van advertenties kunnen bekijken. 

 

Linkedin
LinkedIn is een online sociaal netwerk dat gericht is op vakmensen. 


Twitter
Twitter is een gratis internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes van maximaal 280 tekens publiceren. Het is een sociaalnetwerksite waarbij mensen op elkaar kunnen reageren en elkaar kunnen volgen. Veel politici, artiesten, sporters en andere mediafiguren hebben een Twitteraccount. Een Twitterbericht heet een tweet.

 

Instagram
Instagram, onderdeel van het bedrijf Facebook, is een website en gratis mobiele app om digitale foto's en video's met een speelduur tot 60 seconden uit te wisselen. De foto's en video's kunnen digitaal gefilterd worden en uitgewisseld op sociaalnetwerksites, zoals die van Instagram zelf.

 

 

Bron en meer informatie
Wikipedia 
(Algemeen / Facebook / You Tube / Linkedin / Twitter
/ Instagram
SocialMedia