Pers

In magazines, kranten en online verschijnen interessante nieuwsberichten. Voorbeelden: 


* Tata Steel bigband wegbezuinigd, bandleden maken doorstart
Vanwege bezuinigingen binnen het orkest van Tata Steel bleek er geen budget meer voor de bigband, tot grote teleurstelling van de bandleden. Ze hebben dan ook besloten dat er een doorstart moet komen. Onder de naam Big Band The Swingmasters is men inmiddels gestart.
Bron: NH-Nieuws (8-3-2021)

 

* Van metal tot Big Band: oproep K3 leidt tot vijftien versies van hitsingle 10.000 Luchtballonnen
De oproep van K3 om een remake van hun single 10.000 Luchtballonnen te maken bleek niet aan dovemansoren gericht. Op de website van de Vlaamse meidengroep zijn inmiddels vijftien unieke varianten te beluisteren.
Bron: AD (15-01-2021)

* Veghelse bigband BFF en Hella van der Wijst maken muzikaal kerstverhaal voor tv
Geen theateruitje voor ouderen in Veghel dit jaar. Maar Veghelse bigband BBF bedacht een alternatief. Hun kerstconcert wordt nu op televisie uitgezonden, mét interviews van Hella van der Wijst.
Bron:  Brabants Dagblad (23-12-2020)

 

* Kerstalbum van Jamie Cullum: vrolijke branie met een bruisende bigband
Tien songs staan er op The Pianoman at Christmas van Jamie Cullum. Het is een ouderwets bigbandalbum met aanstekelijke ­vrolijkheid.
Bron:  Het Parool (11-12-2020)

* Trijntje Oosterhuis levert een echt bigband-kerstalbum waarop de gastvocalisten niet nodig waren.
Trijntje Oosterhuis zou zich vaker als jazz-zangeres mogen profileren. Ze bewees met vertolkingen van Gershwin en Billie Holiday al dat standards bij haar in goed handen zijn.  De combinatie met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw voor een kerstalbum was een goed idee.
Bron:  Volkskrant  (10-12-2020)

 

* Spelen in een bigband: klinken als één instrument.
De bigband kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan een eeuw geleden. Ondanks die leeftijd is de bigband nog steeds springlevend en in Nederland is een aanzienlijk aantal big bands actief. Hoe is het om in een big band te spelen? Welke eisen worden er aan je gesteld? 
Een interview door de online muziekwinkel BaxMusic met Sander Zweerink
Bron: BaxMusic (30-4-2020)


* 'Bigbands zijn nooit passé geweest'
De jazzgrootheid Wynton Marsalis resideert drie dagen in Bozar. Dinsdag speelt zijn wereldvermaarde Jazz at Lincoln Center Orchestra er zij aan zij met het Brussels Jazz Orchestra. Bigbands zijn meer dan ooit springlevend.
Bron: De Tijd/België (17-2-2020)