Jazzorchestra of The Concertgebouw

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw heeft de big band muziek in Nederland op de kaart gezet. Sinds 1999 is het orkest de ruggengraat van de jazzprogrammering van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, naast vele andere podia in Nederland en daarbuiten, met vele tienduizenden bezoekers per jaar. We zien het als ons taak ons culturele erfgoed van bijna een eeuw Nederlandse jazz toegankelijk te maken voor nieuwe generaties. Tegelijkertijd kijken we graag vooruit door samen te werken met hedendaagse (jazz) musici uit alle windstreken. 

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw won maar liefst twee Edison Awards en trad eerder o.a. op in China, Shanghai, Kaapstad, Wenen, Santiago de Chili, Vilnius, Tokyo, Mexico City, Beijing en de Verenigde Staten. 

De gerenommeerde big band speelt regelmatig samen met gastsolisten van wereldklasse, waaronder Toots Thielemans, Christian Scott, Roy Hargrove, Patti Austin, Oleta Adams, Kurt Elling, José James, Dr. Lonnie Smith en nationale artiesten als Ruben Hein, Trijntje Oosterhuis en Sabrina Starke.

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube