Bernaerts Music

Een beetje Bernaerts Music geschiedenis

Frank Bernaerts startte in 1989 met de uitgave en verkoop van zijn composities en arrangementen. In 1992 richtte hij Bernaerts Music BV op. 
Als algemeen directeur van deze muziekuitgeverij uit Willebroek (België) was het zijn bedoeling om Bernaerts Music te laten uitgroeien tot dé toonaangevende muziekuitgeverij voor harmonie, fanfare en brass band uitgaven.

Bernaerts Music begon met de wereldwijde distributie van de muziekuitgaven en CD's via de grote muziekverdelers. Om deze snelgroeiende zaak goed te huisvesten werd in 1996 een splinternieuw kantorencomplex opgericht. Alle uitgaven, van idee tot afgewerkt product, worden nu in één en hetzelfde bedrijf geproduceerd.

In 2000 slaat Bernaerts Music, als één van de eerste muziekuitgeverijen ter wereld, de digitale snelweg in. Een eerste webshop is online en bestellingen kunnen rechtstreeks op de website doorgegeven worden. In 2018 wordt de website helemaal omgevormd tot een heuse e-commerce webshop met een trendy en functionele layout. 

Midden 2019 wordt de stap naar het digitale tijdperk gezet met een eigen ontwikkeld PDF en MP3 download systeem. Via deze service zijn alle muziekpartituren of geluidsopnames beschikbaar via download. Klanten hebben hun digitale bestelling onmiddellijk beschikbaar in hun Bernaerts Music account. Waar ook ter wereld is een bestelling na enkele seconden beschikbaar; zonder portkosten of wachten op de levering. 

Ons Bernaerts Music verkoopsteam staat in voor de rechtstreekse verkoop aan orkesten in welk land ter wereld, verzorgt alle informatie naar onze klanten toe, beantwoordt al je vragen en staat borg voor de dagelijkse verzending van bestellingen naar groothandels, winkels en orkesten.

Bron en meer informatie
Website / Facebook /
 YouTube