Bigband Losser

Bigband Losser bestaat ruim 5 jaar. In juni 2006 bedachten Ben Kijl en Wilfried Brookhuis tijdens het bigbandfestival in Enschede dat het geweldig zou om in Losser weer een bigband op te richten. Twintig jaar geleden maakten beide muzikanten deel uit van de bigband van muziekschool De Sleutel in Losser. De een als dirigent, de ander als trompettist.

Met financiële steun van het bedrijf Suki International startte de band aanvankelijk onder de naam Suki Bigband in januari 2007. De muzikaal leider was Rini Swinkels (helaas veel te vroeg overleden). Daarna heeft Bart Bijleveld de band geruime tijd met veel succes geleid. Ondertussen heeft Bigband Losser een andere orkestleider in de persoon van Joris Bolhaar. Geen onbekende in de bigband scene van Oost Nederland; naast Bigband Losser leidt hij het Fraggle Jazz Orchestra van de muziekschool Twente en heeft hij een eigen band The New Sound Jazz Machine

Bigband Losser treedt regelmatig op in Losser en omgeving maar ook ver daarbuiten. De band put daarbij uit een repertoire dat bestaat uit bigband klassiekers, jazzstandards, Zuid Amerikaans repertoire en swingende 'funky' stukken. Van de bigband jazz van Glenn Miller, Duke Ellington en Count Basie tot swingende popmuziek van Earth, Wind & Fire en Stevie Wonder.

Bron en meer informatie
Website / Facebook