Jong Metropole

Jong Metropole is een samenwerking tussen de Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest (MO) en wordt samengesteld uit de beste musici van de Nederlandse conservatoria. In dit orkest vinden jonge talentvolle musici uit de klassieke én de jazzwereld elkaar in een uniek orkest dat beide werelden bij elkaar brengt. Jong Metropole werd in 2015 opgericht.  

Unieke formule 
Jong Metropole is de brug tussen de diverse opleidingen en de beroepspraktijk en wordt inmiddels gezien als belangrijke aanvulling op het cv van muziekstudenten in Nederland. Jong Metropole is uniek: er is geen vergelijkbaar orkestproject voor studenten in Nederland op dit specifieke artistieke vakgebied en op dit niveau. Jong Metropole is sinds 2015 uitgegroeid tot een succesvol orkest. Het aantal aanmeldingen voor de audities is hoog, de conservatoria steunen het programma en het publiek is zeer enthousiast. Jong Metropole heeft zich bewezen met uitverkochte concerten tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland, volle kades tijdens de openluchtconcerten op het ponton van de Kloveniersburgwal tijdens het Grachtenfestival en goed bezochte concerten op andere locaties, zoals het Zuiderparktheater in Den Haag. 

Twee tournees op bijzondere plekken 
Studenten van de Nederlandse conservatoria komen bij Jong Metropole een jaar samen en spelen dan twee tournees. Tijdens de Voorjaarstournee wordt gespeeld op (pop)podia in grote Nederlandse steden. De Zomertournee vindt normaliter eind juli/begin augustus plaats op mooie (buiten)locaties, waaronder bijvoorbeeld het bijzondere Radio Kootwijk op de Veluwe en op de Amsterdamse gracht tijdens het Grachtenfestival.

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube