Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij bedrijven hun deeelnemers (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen die men realiseert.

Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door onder andere advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder.  Er kan ook per click of per pageview betaald worden. 

 

Voor artiesten kan het inzetten van dit verdienmodel interessant zijn omdat geen investering nodig is en men geen risico loopt. Door het op de website plaatsen van boeken, cd's en dvd's die passend zijn (bijvoorbeeld in een eigen webshop) kunnen zo inkomsten worden gegenereerd want je krijgt immers commissie over elke aankoop die bezoekers doen. 

Kijk eens naar onderstaand voorbeeld van iemand die "koken" promoot en daarbij specifieke kookboeken plaatste die in dit geval bij BolCom te koop zijn en die gebruik maakt van hun Partnerprogramma.  


Bron en meer informatie
Wikipedia