Salsa Big Band Salsabor

Salsa Big Band Salsabor is een energieke salsa bigband met muzikanten uit Cuba, Argentinië, Venesuela en Nederland. De groep speelt klassiekers uit het traditionele latin en salsa bigbandrepertoire uit Cuba (zoals Machito en Benny Moré). Daarnaast speelt Salsabor de New York Salsa Dura-stijl uit de jaren 70 en 80, de muziek komt uit 'el barrio' in New York (salsapictogrammen zoals Eddie Palmieri, Willie Colon en het New York Spanish Harlem Orchestra). 

Orquesta Salsabor is al zo'n 15 jaar actief op Nederlandse en buitenlandse podia. Ze hebben op tal van festivals en salsadansfeesten gespeeld. ZDe groep toerde door Duitsland, Polen en recentelijk België, en produceerde een aantal cd's (de meest recente heet El Otro Sabor de la Clave). Een van de recente hoogtepunten was het spelen in de finale van de grote klasse op het MeerJazz Festival in Hoofddorp in Nederland en de band scoorde erg hoog op de Best Dutch Salsaband-competitie.

Ingrediënten van een avondje met Orquesta Salsabor zijn pakkend repertoire, swingende salsa deuntjes, goede vibes en een zeer indrukwekkend vet geluid! Bezoek onze website voor meer impressies en informatie.

Bron, foto en meer informatie
Website / Facebook / YouTube