Blue Jeans Big Band

Nadat de Blue Jeans Big Band in 2019 naar aanleiding van de 75e herdenking van de Slag om de Schelde aantal succesvolle optredens heeft gedaan rond het thema Glenn Miller en The Andrew Sisters richt de band zich in 2020 weer op haar vertrouwde repertoire rond Count Basie en Duke Ellington met natuurlijk regelmatige uitstapjes naar ander werk uit het uitgebreide en gevarieerde swing genre.

 

De Blue Jeans Big Band staat al jaren onder leiding van Dick Broers en heeft op het repertoire een brede selectie uit het overweldigende aanbod van big band arrangementen. De band werd opgericht in 1977 nadat de kiem werd gelegd tijdens de terugreis van het Zeeuws Jeugdorkest na een concertreeks in Engeland. Na een aantal jaren was de band uitgegroeid tot een big band met een volledige bezetting: vijf saxen, vier trompetten, vier trombones en een ritmesectie bestaande uit piano, gitaar, bas en drums.

Na een rustperiode van enkele jaren besloot in 2004 een aantal bandleden een poging te doen de band weer aan het spelen te krijgen en zo wordt er na meer dan 40 jaar nog steeds met veel liefde swingende big band muziek gespeeld door de “Blue Jeans”. 

 

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube