Weathertown Bigband

De Weathertown Bigband is het jongste visitekaartje van de Koninklijke Biltse Harmonie. Begin 2008 is de band onder leiding van Michiel Renger begonnen met repeteren en is sindsdien 1 keer per twee weken enthousiast aan het werk om een eigen geluid en repertoire op te bouwen!

De band brengt meerdere muziekstijlen, van jazz tot pop en rock. In 2010 werd de band 3e op een internationaal bigbandfestival in Berlijn! In 2011 waren de swingende klanken van de band onder meer te horen bij Zandvoort aan de Eem te Amersfoort, het Bigbandfestival in Goor en dichter bij huis bij de Kunstmarkt 2011 in De Bilt. In 2012 deed de band mee aan het Bigbandfestival Lelystad en ging naar huis met een uitstekend juryrapport. Verder trad de band op diverse podia op en luisterde diverse festiviteiten op. Van festival tot bruiloft.

Sinds februari 2012 staat de band onder leiding van dirigent Marc van den Bosch. Marc heeft als professioneel trompettist veel ervaring met het leiden van Bigbands. Onder leiding van Marc ontwikkelt de band zich op muzikaal vlak in hoog tempo. 

Bron en meer informatie
Website / YouTube