HKU Big Band

De HKU Big Band is dé professionele, veelzijdige bigband van Utrecht gedreven door jonge, getalenteerde muzikanten van de HKU onder leiding van Ilja Reijngoud. 

De band realiseert per jaar een aantal veelzijdige projecten waarin één genre of componist centraal staat. Onder leiding van Ilja Reijngoud (Edisonwinnaar Compositie: http://www.iljareijngoud.com/) wordt er in deze week gewerkt aan onder andere samenspel, timing, en het creëren van de perfecte bigband-sound. Aan het eind van de intensieve weken, wordt het resultaat geshowed in een aantal spetterende concerten. De band is thuis in verschillende stijlen zoals Latin Jazz, Fusion en Swing. Ook dit seizoen staan er weer prachtige projecten op de agenda. Niet te vergeten, spelen er ook weer befaamde gastsolisten mee. Houd de concertdata in de gaten en zorg dat je er bij bent. Zo'n sterk staaltje mooie bigbandmuziek wil je niet missen! 

De HKU Big Band maakt deel uit van de opleiding Jazz&Pop van het Utrechts Conservatorium en bestaat uit studenten. Voor dit optreden speelde de Big Band in TivoliVredenburg met soulzangeres Shirma Rouse.

 

Bron en meer informatie
Website / FacebookYouTube