Jazzbands van Oyfo Kunstenschool

Wat is er niet leuker dan samen muziek maken? In de Jazzbands van Oyfo Kunstenschool kan je samenspelen met andere jazzmuzikanten.


Jazzband Groove heart
Docent: Ad Smit / Vanaf 14 jaar
Groove heart is een jazz/funk band in de ruimste zin van het woord. Van funk tot swing, van ska naar blues of latin, alles kan aan bod komen zolang er op geimproviseerd kan worden. Het doel is samen een goed geluid neerzetten, lekker te grooven en leren improviseren. De bezetting is: 4 blazers, piano, el. gitaar, bas en drums en de band staat als een huis. 

Jazzband Square jazztet
Docent: Ad Smit / Vanaf 18 jaar 
Het square jazztet is een jazzgroep voor volwassenen. Er wordt met veel enthousiasme jazz en aanverwante muziek gespeeld, zowel instrumentale als vocale stukken. Er wordt gewerkt aan een veelzijdig repertoire, improvisatie en interactie. De bezetting is: zang, piano, keyboard, bas, drums, trompet, saxen en trombone.

Jazzbigband Big bang 
Docent: Anne-Marie ten Heggeler / Van 11 tot 21 jaar

Jazzbigband Big bandits 
Docent: Anne-Marie ten Heggeler / Van 10 tot 18 jaar

 

De  bands bij Oyfo worden ingedeeld en geroosterd door de docentens. De bands worden doorgaans bezet door instrumentale leerlingen van Oyfo maar je kunt, als er plek is en je het juiste speelniveau hebt, ook lid worden als niet-leerling.

 

Oyfo is een verrassende plek met een Techniekmuseum en een Kunstenschool, waar iedereen welkom is. Maar bovenal is Oyfo een inspirerende ontmoetingsplek waar je - zowel als bezoeker, cursist of scholier, maar ook als bedrijf, het onderwijs, kunstenaar of culturele instelling - kunt komen om te onderzoeken, samen te werken, te leren en te maken, Daarbij zetten we kunst, techniek en erfgoed als middel in.


Bron en meer informatie
Website