The Ramblers

The Ramblers zijn bekend in binnen- en buitenland. Door de jaren heen gegroeid van een orkest van zeven musici naar een 12-mansformatie. Maar steeds trouw aan de jazz- en amusementsmuziek en werkend met de beste solisten, zoals Coleman Hawkins en Benny Carter. The Ramblers bewijzen al 95 jaar lang dat muziek nooit oud is en altijd blijft boeien als het gespeeld wordt met passie. Recentelijk hebben The Rambles getoerd met Joke Bruijs en Dick Renstra en in het voorjaar van 2022 doet men een aantal concerten met als speciale gast Janne Schra t.g.v. het 95-jarig bestaan.


The Ramblers worden in het midden van de jaren twintig bekend als een radio-dansorkest dat een combinatie brengt van jazz- en amusementsmuziek. De jazzy klanken van het door Theo Uden Masman op 1 september 1926 opgerichte ensemble vinden wereldwijd gehoor. 
The Ramblers introduceren de swing in Nederland en ze worden het vaste huisorkest van de Vara tot 1964. Voor deze omroep verzorgen ze meer dan tweeduizend optredens. Uit die tijd stammen ook de succesliedjes ‘Meneer de Baron’ en ‘Het boemeltje van Purmerend’.

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube