The Notorious Monks

De enige echte monnickendammer bigband The Notorious Monksstartte in januari 2006 met een puike selectie van monnickendammer muzikanten, aangevuld met nog meer puike muzikanten uit de omstreken, tot Venhuizen aan toe! 

Het eerste openbare optreden op het bigbandfestival te Alkmaar in juni 2006 leverde meteen de aanmoedigingsprijs op. Een vliegende start voor The Notorious Monks

Inmiddels heeft de band veel gedenkwaardige concerten achter de rug, van driemaster Pollux tot een sloep op de Amstel, van swingend dansfeest tot menig muziekfestival. 

Onder leiding van Rutger van Otterloo, bekend jazz-saxofonist , streven The Notorious Monks naar een eigen geluid waarbij kwaliteit en speelplezier voorop staan.

Op het repertoire staat natuurlijk veel jazz (naast o.a. klassiekers van Nestico en Ellington en ook Mingus ) maar ook latin, funk en rock en pop (denk aan Stevie Wonder, Curtis Mayfield, Amy Winehouse maar ook Snarky Puppy). 

Hiermee zijn The Notorious Monks prima in staat een swingend concert te geven, waarbij dansen niet makkelijk valt te vermijden!

Dat Edam prachtige zangeressen voortbrengt heeft Sarina Reilingh bewezen. Zij was frontvrouw van de Monks van 2006-2010. Sinds de zomer van 2010 heeft Jerney Molenaar, ook uit Edam en ook fantastisch, haar plaats ingenomen. Vanaf 2017 is Maaike Vos de vaste zangeres van de Monks, en is Vincent Koerse van de wereldberoemde Fleppye Auwers een graag geziene gast, omdat ie zo lekker kan croonen. Speciaal voor The Notorious Monks heeft de bekende bassist John Clayton de jazz-blues Jan’s Tune gecomponeerd, opgedragen aan onze bastrombonist Jan Everts.

Componist en arrangeur Wobbe Kuiper arrangeerde exclusief voor The Notorious Monks de standards Killer Joe en Oh, Lady Be Good. Daniel Hamburger arrangeerde speciaal voor de Monks Shofukan van Snarky Puppy en Iedereen is van de wereld van The Lau.

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube