The Laundry BigBand

The Laundry BigBand verenigt de beste jazzminded (amateur)muzikanten uit de Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de backbone van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry BigBand geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten zeer gevarieerd.


Het repertoire varieert van traditioneel tot modern en van rock tot swing. Vanzelfsprekend staan een aantal arrangementen van Sammy Nestico op het repertoire, maar ook van Jerry van Rooyen, Rik Elings, Thad Jones, Matt Harris, Mark Taylor, Rob Pronk, Pieter van den Dolder, Bob Brookmeyer en Cees Smal. Door zijn vakkennis en enthousiasme slaagt The Laundry BigBand er steeds beter in om jazz op hoog niveau te spelen.


The Laundry BigBand laat van zich horen in jazzclubs, festivals en bedrijfsfeesten en natuurlijk iedere maand in de Vorstin. Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in de kleine zaal van de Vorstin in Hilversum, Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie.  Zaal open: 20:00 uur. / Start:  20:00 uur. Tijdens deze opredens worden geregeld bekende solisten uitgenodigd om samen op hoog niveau te musiceren. The Laundry BigBand rekent inmiddels onder andere Frits Landesbergen, Ilja Reijngoud, Allard Buwalda, Sjoerd Dijkhuizen, Martijn van Iterson, Ruud Breuls, David Rockefeller, Ferdinand Povel, Jan Verweij en Sisters tot haar gasten. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer in het eveneens intieme café.

 

Bron en meer informatie
Website  /  Facebook 
Website De Vorstin