Sven Hammond Big Band

Het begon allemaal bijna 15 jaar geleden en ze gaan nog steeds door: Sven Hammond. Sinds de oprichting in 2006 hebben hoofdman Sven Figee en zijn band van broers honderden shows gespeeld, zowel in eigen land als in het buitenland. Ze hebben 6 studio albums en 4 live albums op hun naam staan ​​en klinken nog altijd even fris als altijd. 

Op verzoek van de veelgeprezen Nederlandse tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk (met productiemaatschappij Medialane en omroep BNNVARA), stapte Sven Figee in de rol van muzikaal leider & arrangeur en breidde hij zijn band uit tot een 16-koppige bigband met 2 drummers, extra toetsen en slagwerk, een blazerssectie, een strijkkwartet en twee zangers. Hier begon wat we nu kennen als de Sven Hammond Big Band.

'Matthijs Gaat Door' (Matthijs Goes On) begon met de uitzendingen op oudejaarsavond 2020. De volgende 10 afleveringen, verspreid over de maanden januari tot maart 2021, werden een enorme hit met torenhoge kijkcijfers, uitstekende recensies en een enthousiaste aanhang door de hele Benelux.
Door grensverleggende muzikale optredens te combineren met geestige journalistiek en nooit eerder vertoond camerawerk en regie heeft de show een nieuwe standaard gezet.

Bron en meer informatie
Website / Facebook /
YouTube (algemeen)YouTube (Matthijs Gaat Door)