Peter Beets - Henk Meutgeert New Jazz Orchestra

Peter Beets – Henk Meutgeert New Jazz Orchestra is een 18-koppige big band waarin experiment en improvisatie de spil vormen, met daaraan toegevoegd een gezonde dosis swing. De naamgevers – Peter Beets en Henk Meutgeert – vervolgen hun tientallen jarenlange samenwerking door dit platform op te zetten om de nieuwste generatie van jonge jazz muzikanten te laten stralen. Door hun vinger aan de pols te houden bij de top conservatoria in Nederland hebben de zeer ervaren mentoren Beets en Meutgeert een top bezetting samengesteld. 


De hedendaagse jazz scene zit vol met innovatie die voortkomt uit de jazz traditie, maar een overtuigend muzikaal verhaal mist soms. Voor dit doel voegen de arrangementen van Meutgeert veel toe. Hij heeft zich keer op keer bewezen als dynamische bandleider en energieke arrangeur. In aanvulling daarop draagt het virtuoze spel van Beets het hele orkest met zijn geraffineerde gevoel voor swing. De muzikale inhoud van het New Jazz Orchestra richt zich op de essentiele karakteristieken van jazz: uitbundig solo en ensemble spel, harmonische diepgang, ruimte voor experiment en natuurijk een gezonde dosis swing.

De jarenlange samenwerking van Peter Beets en Henk Meutgeert heeft bewezen een zeer vruchtbare te zijn. Dat uitte zich ook in 2010 toen zij samen een Edison kregen voor het album ‘Blues for the Date’. Deze cd - opgenomen met het Jazz Orchestra of The Concertgebouw - bevat uitsluitend composities van Beets en werd samengesteld, gedirigeerd en gearrangeerd door Meutgeert. Het album stond in de top 5 van Down Beat's internationaal toonaangevende 'Best Album of the Year 2010'.

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube