Muziekschool Amsterdam

De Muziekschool Amsterdam ... Samenspelen of zingen én optreden

Dít is wat de muziekschool UNIEK maakt: samen muziek maken.
Muziek maken in je eentje is leuk, maar samen muziek maken of zingen is nog veel leuker. In een orkest, band, koor of ensemble speel én leer je van elkaar. Muziekschool Amsterdam is een ontmoetingsplek waar je samen met anderen muziek maakt. Houd je van optreden? Dat komt goed uit want je treedt regelmatig op in concertzalen, op festivals en op poppodia. Door de stad en ver daarbuiten! De lol en de spanning van het optreden deel je samen met je mede-muzikanten. Ook als beginner bent, kun je bij ons het plezier ervaren van les hebben in een orkest- of bandbezetting en optreden. 

 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diverse leeftijdsgroepen: 

 Jazz Vanguards 
In een gezellige bandzetting spelen we samen swingende jazz-nummers en verzinnen en ontdekken we nieuwe vormen om nummers te spelen.

Jazz Focus Bigband
De Jazz Focus bigband is vernieuwd! De prijswinnende jeugdbigband wordt sinds september 2019 geleid door Lorenzo Mignacca. Hij zet de missie van de 'godfather van de Amsterdams Jazzscene', Peter Guidi, voort. De 18-koppige bigband zit barstensvol muzikaal talent en brengt de jazz echt tot leven. 

Junior Jazz Experience
De Junior Jazz Experience is een swingende band onder leiding van Lorenzo Mignacca.

Jazz Juniors
Jazz is een swingende muziekstijl vol improvisatie. Jazzmuzikanten volgen niet precies de noten van het muziekstuk, maar passen dit tijdens het spelen steeds aan. Het liedje blijft wel herkenbaar, maar het klinkt iedere keer een beetje anders. Zo ontstaan nieuwe liedjes.

Jazz Kids
De Jazz Kidz is de junioren bigband van Muziekschool Amsterdam en bestaat uit kinderen tussen de 9-13 jaar oud.

 

Bron en meer informatie
Muziekschool Amsterdam