Dutch Concert Big Band

De Dutch Concert Big Band is een nieuwe, jonge, professionele bigband met enkele van de beste jonge jazzspelers van Nederland. 

De Dutch Concert Big Band is de jongste professionele big band van Nederland. De band is opgericht door drummer Kevin van den Elzen in 2013. Het doel van deze band is om een nieuwe impuls aan de Nederlandse big band scene te geven, vanwege de rijke en lange geschiedenis die Nederland heeft op het gebied van big bands en radio ensembles. Daarnaast richt de big band zich op modern en fris repertoire van zowel bandleden als componisten uit binnen- en buitenland. 

In het korte bestaan heeft de big band een behoorlijke nationale reputatie opgebouwd. De big band heeft gespeeld met o.a. Paquito D’Rivera, Yuri Honing, Ack van Rooyen, Shirma Rouse, Theo Loevendie, Edsilia Rombley e.a. De big band heeft een vaste samenwerking met zangeres Trijntje Oosterhuis en heeft een aantal concerten gegeven met het repertoire van saxofonist Jasper Blom.

Dutch Concert Big Band gaat in november en december op tournee met Jim Bakkum en Sergio Gilberto Vyent met de show "Sinatra Under His Skin". Dit zal een eerbetoon worden aan een van de grootste zangers aller tijden, Frank Sinatra . We zullen zijn grootste hits, maar ook mooie obscure liedjes van hem vertolken. Kijk voor bron en meer informatie hierover op de Facebookpagina van de Dutch Concert Big Band.

 


Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube
Website Grachtenfestival