Big Band Bollenstreek

De Big Band Bollenstreek, ofwel gewoon BBB, is in de wijde omgeving van de randstad voor menig jazz en dansliefhebber een begrip. Dat is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de band, sinds de oprichting in 1978, bij talloze gelegenheden heeft opgetreden.  


Zo heeft het orkest, wat bestaat uit 17 enthousiaste, ervaren (meest amateur) muzikanten, opgetreden op jazzfestivals, bedrijfsfeesten, personeelsfeesten, bruiloften, galadiners, dorpsfeesten, dansavonden, schoolfeesten etc. De muzikanten hebben een lange, brede muzikale ervaring en staan onder leiding van saxofonist/componist/arrangeur Adri van Velsen. 


Het repertoire bevat natuurlijk de "Big Band Traditionals" bekend van de big bands van Glenn Miller, Duke Ellington en Count Basie. Daarnaast ook lekkere dansmuziek: Quickstep, Engelse Wals, Samba, Rumba, Cha-Cha, Paso Doble, Tango, en dat natuurlijk in strictly dance tempo. Verder speelt de band spetterende bigband arrangementen van de hand van Adri van Velsen van nummers van o.a. Stevie Wonder, Aretha Franklin, Tina Turner, Caro Emerald, Amy Winehouse, Trijntje Oosterhuis etc.

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube