Amsterdam UMC Bigband

Het Amsterdam Universitair Medisch Centrum heeft als eerste en enig ziekenhuis in Nederland een eigen bigband. De geschiedenis van het orkest gaat terug naar 1993. In dat jaar richtte niertransplantatiespecialist en percussionist Janto Surachno de Amsterdam UMC Bigband op. Dankzij de financiële steun van de commissie Sport en Cultuur van het AMC en de niet aflatende inzet van de bestuursleden en muzikanten ontwikkelde de band zich verder.

De eerste 5 jaar stond trompettist Ronald Bouckaert voor de band. Van 1998 tot 2007 was de directie in handen van trompettist Loet van der Lee en werd in 2000 en 2001 een debuut CD opgenomen, getiteld ‘Feel Good, the Jazzinjection’. In maart 2001 werd het eerste exemplaar van de CD tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt aan minister E. Borst van volksgezondheid. In 2007 werd de 2e CD (‘Feeling even better’) geproduceerd. Na een jaar onder leiding te hebben gestaan van 1
e concertgebouw trompettist Peter Masseurs, is de muzikale leiding sinds 2008 in handen van trompettist en bandleider Diederik Ruisch.

 

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube