Alkmaarse Big Band

De Alkmaarse Big Band biedt al 56 jaar swingende muziek en speelt een mengeling van klassieke Bigband jazz uit de tijd van Count Basie, opzwepende Latin Groove en intieme ballads.

Bijna twintig muzikanten op het podium spelen stukken met veel gevoel voor traditie. Swing, Funk, Latin en prachtige Ballads komen voorbij.
De Alkmaarse Big Band zoekt naar originaliteit binnen die traditie. Ze spelen een uitdagend repertoire dat verder gaat dan de standaard big band stukken. Zowel technisch als muzikaal durft de band risico te nemen. Het spelen met dynamiek is onderdeel van deze uitdaging. De band speelt soms fluisterzacht dan weer op volle kracht alle toehoorders wakkerschuddend zonder ongecontroleerd te toeteren.

De Alkmaarse Big Band kent een historie van bijna 56 jaar.  In 1964 is het opgericht als het Alkmaars Dansorkest. In het begin werden er vooral instrumentale nummers gespeeld. Pas eind jaren negentig kreeg zang een vaste plek in het repertoire.Vanaf de start zijn er sterke banden met het conservatorium geweest. Enerzijds via de dirigenten die daar lesgaven en anderzijds via de muzikanten die op het conservatorium zaten. En nog steeds trekt de Alkmaarse Big Band studenten aan die een aantal jaren ervaring kunnen opdoen binnen de band. 

De bigband is een amateurorkest en tegelijkertijd een kweekvijver voor talent. Een aardige groep beroepsmuzikanten heeft in hun loopbaan in de Alkmaarse Big Band gespeeld.


Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube