Paradox Jazz Orchestra

PaRaDoX in Tilburg opende haar deuren op de huidige locatie in 1985 en is sindsdien uitgegroeid tot het belangrijkste jazzpodium van Zuid-Nederland. Het concertprogramma bestaat uit nationale en internationale toppers, gevestigde namen en nieuwe ontdekkingen en jazzconcerten in de breedste zin van het woord: van moderne jazz tot combinaties van jazz met pop, funk, hiphop, wereldmuziek, blues en klassiek.

Wekelijkse sessie 
Op dinsdagavonden vindt wekelijks de gratis toegankelijke jazzsessie plaats. De avond wordt geopend met een concert van een uur door een vaste groep. Daarna is de sessie ‘open’ en spelen professionele muzikanten en conservatoriumstudenten repertoire dat ter plekke wordt afgesproken of ontstaat. Stap vooral eens binnen om gevestigde namen en de jazzmuzikanten van de toekomst te horen in een informele setting.

PaRaDoX Jazz Orchestra
Het Coronavirus gooide roet in het eten van de succesvolle concertserie van het PaRaDoX Jazz Orchestra. Na uitverkochte shows (“Remembering The Skymasters” en “A tribute to Buddy Rich”) keken de liefhebbers reikhalzend uit naar de uitverkochte shows van “Duke Ellington – Far East Suite” (wo 25 mrt) en “Remembering Jerry van Rooyen” (wo 29 apr). Vanwege de 1,5 meter regeling werd besloten om vanaf “Far East Suite” uit te wijken naar de veel grotere Concertzaal van Theaters Tilburg. Tot de coronacrisis is overwonnen zullen alle concerten van het PaRaDoX Jazz Orchestra daar plaatsvinden met als uiteindelijk doel om ooit weer naar PaRaDoX terug te keren.

“Man, hoe tof zou het zijn een bigband te formeren met alleen maar top-musici en maandelijks een avond neer te zetten waarin het publiek letterlijk de muziek ziet ontstaan vanaf de eerste noten van de repetitie tot het concert diezelfde avond…”

Kort na het uitspreken van deze zin besloten saxofonist/arrangeur/bigband-leider Jasper Staps en jazz-trompettist Teus Nobel de krachten te bundelen. Het formeren van de bigband, gedoopt PaRaDoX Jazz Orchestra, bleek slechts een formaliteit omdat iedereen gelijk viel voor het enthousiaste verhaal van beide heren. Ook de beoogde speelplek was snel gevonden, gezien de aanwezigheid van gerenommeerde jazzclub PaRaDoX in de woonplaats van Jasper en ook de in Oisterwijk woonachtige Teus. Ook programmeur Bartho van Straaten viel ook voor het concept.

Bron en meer informatie
Website / Facebook