Diga-Doo Jazz Band

Sinds september 2015 amuseren Nederlandse en Belgische muzikanten zich met het spelen van jazzmuziek. Gefocust wordt o.a. op de vroege swing periode, vóór de bekende bigbands de swing-era bepaalden. Jazz van recentere data wordt echter niet geschuwd, waardoor een geweldige mix in het repertoire wordt verkregen. Op de grens tussen beide landen wordt wekelijks met veel plezier gerepeteerd om een swingend programma klaar te stomen.

De samenstelling van de groep zorgt voor een geweldig klinkende en complete small bigband sound. Teneinde de complete bezetting in klankkleur volledig tot haar recht te laten komen maken we dankbaar gebruik van arrangementen van o.a. Colin T. Dawson en Bernd Lhotsky. Zie website Echoes of SwingEnkele muzikanten van onze band hebben zelfs les gekregen van deze toppers. Vanzelfsprekend formeren we ook eigen arrangementen.

De Diga-Doo Jazz Band heeft de landsgrens opgezocht als wekelijkse ontmoetingsplaats. Tijdens optredens worden echter grenzen opgezocht om een presentatie te bieden, die opvalt door de balans tussen haar muzikanten. De belangrijkste motieven om muziek te maken zijn ontspanning, gezelligheid en plezier. Tijdens optredens deelt DDJB deze deugden graag met haar publiek.

DDJB ziet u graag terug op één van haar concerten!

Bron en meer informatie
Website  / YouTube