Big Band Oss

Sinds de oprichting in april 1975 werkt de Big Band Oss nog altijd aan een breed en zéér uitgebreid repertoire. Dit om aan een veeleisend publiek te kunnen voldoen voor wat betreft het zelfstandig optreden alswel het begeleiden van professionele artiesten.

De band heeft de klassieke bezetting voor big band : vier trompettisten, vier trombonisten, vijf saxofonisten en een ritmesectie met gitaar, bas, percussie, drums en piano. Ook beschikt de Big Band Oss over verschillende vocalisten.

Door de jaren heen hebben er uiteraard wisselingen plaatsgevonden op verschillende posities. Enkele professionele namen die in de Big Band Oss gespeeld hebben zijn onder anderen Martijn Sohier, Bert Boeren en Angelo Verploegen.

Verdere bekende namen die met de Big Band Oss hebben opgetreden zijn oa. Benjamin Herman, Frits Landesbergen, Pim Jacobs, het Rosenberg trio, The Star Sisters, Manuela Kemp, Laura Fygi en Antje Monteiro.

Optredens waren er op Jazz-festivals, businessgala’s, bedrijfsfeesten, bluesfestivals, nieuwjaarsbijeenkomsten, het Tros Big Band Festival (op de radio, bij Sesjun), de Willem Ruisshow (op TV), maar natuurlijk ook gewoon in een kroeg.


De Big Band Oss speelt een zeer uitgebreid scala aan stijlen. Uiteraard de klassieke big band muziek (Glenn Miller, Count Basie, Quincy Jones, Duke Ellington etc.) maar daarnaast ook latin, funk, pop, soul en blues. Elk van deze stijlen kan ingevuld worden op festivals of evenementen. Van bruin café tot concertzaal, in casual of smoking.

Doelstelling van Big Band Oss is om ons publiek een bijzondere kijk- en luisterervaring te bieden, nog meer aan het repertoire te werken en te verfijnen, en te specialiseren in nog meer vocale stukken. De lijst van vocalisten wordt alsmaar langer!

Bron en meer informatie
Facebook / YouTube