Stageband Jazz Orchestra

Stageband Jazz Orchestra is een big band uit Groningen die sinds 1981 bestaat, met een standaard big band-bezetting van 18 musici en één dirigent.

De bezetting wordt gevormd door een mix van professionele musici, gevorderde conservatorium studenten en zeer gevorderde amateurs. Veel van de blazers in Stageband Jazz Orchestra beheersen meerdere instrumenten en dat geeft ons natuurlijk extra flexibiliteit bij het ontwikkelen van arrangementen.

Wij schaven voortdurend aan onze eigen muzikale persoonlijkheid, wat bijvoorbeeld betekent dat we geen oude arrangementen kopiëren, maar dat we gaandeweg onze eigen arrangementen ontwikkelen, natuurlijk met respect voor het oorspronkelijke karakter van de muziek die we uitvoeren.

Het repertoire van de band bestaat zowel uit moderne composities van componisten als Maria Schneider, Jim McNeely en Bob Brookmeyer als het meer traditionele bigband werk van na 1943. Topsolisten die met Stageband Jazz Orchestra hebben opgetreden zijn Benjamin Herman, Fay Claassen, Jesse van Ruller, Josee Koning, Izaline Calister. 

 

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube