Big Band Groningen

Big Band Groningen bestaat uit enthousiaste ervaren amateur- en enkele beroepsmuzikanten. Sommige leden zijn ook actief in andere bands in de regio.
De band is een initiatief van Herman Rozema, een oude bekende in de Groninger bigbandwereld. In het voorjaar van 2012 was de bezetting compleet en zijn de repetities gestart onder de werknaam “Bigband Revival”.

Medio 2012 deed Herman een stapje terug en is de muzikale leiding overgenomen door Wytse de Vries. De naam is daarna veranderd in “Big Band Groningen”. Enerzijds om de verbondenheid met de regio tot uitdrukking te brengen, anderzijds om opties in muzikale stijlen open te houden.

Op 17 december 2013 is de “Stichting Big Band Groningen” opgericht.

Van eind 2013 tot januari 2015 was Steven Sluiter muzikaal leider. Vanaf februari 2015 tot mei 2021 heeft Harry Broekman voor de band gestaan. Vanaf mei 2021 staat de bigband onder leiding van Libbe Oosterman.
Big Band Groningen wil met Libbe verder groeien en regelmatig van zich laten horen in de noordelijke regio.

In eerste instantie is gekozen voor bigband muziek uit het midden van de vorige eeuw. Maar Big Band Groningen schuwt ook andere stijlen niet. Het repertoire is inmiddels flink uitgebreid zodat we een gevarieerd programma kunnen presenteren.Bron en meer informatie
Website