Phat Cool Bigband

Het bijzondere is dat er muziek gespeeld wordt van componisten en arrangeurs die jazz, pop en funk samenvoegen. Hedendaagse en traditionele bigband stukken op niveau waaruit een afwisselend programma ontstaat. 

Het repertoire komt deels projectmatig tot stand; een setje Weather Report, dan weer een Steely Dan blokje, Electro deluxe of stukken van Pat Metheny om maar wat te noemen. Momenteel wordt gewerkt aan een Jacob Mann/Louis Cole set. Op deze manier varieert het programma voortdurend rondom een kern van de wat honkvastere stukken. 


De band bestaat uit een strak groovende ritmesectie met een uit de kluiten gewassen club blazers. Die vormen een solide basis voor sterke vocalisten en backing koortjes waardoor ook gezongen bigband-stukken onderdeel kunnen uitmaken van het programma. 


Phat Cool Bigband ontvangt regelmatig bekende gastsolisten die met hun kenmerkend idioom en composities indruk maken. Daarnaast tillen ze het actuele repertoire van de band tot een next level. Ook de ‘kleine bezetting’ liedjes maken deel uit van de show. Die vormen een aangenaam contrast tegenover de impact van de volle bigband bezetting. Solisten krijgen hier de kans om hun skills nóg meer te etaleren, daar is ruimte voor in de verfijnde en soms verstilde muzikale momenten.

 

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube