Gruppo di Brasso

De bigband is in 2019 opgezet door een groepje enthousiaste muzikanten van de vereniging. Zij wilden meer dan de klassieke fanfaremuziek en hebben projectmatig een bigband opgezet. Dit project is in april 2019 van start gegaan en afgesloten met een concert tijdens het Theaterfestival in augustus. Na afloop van het project is Gruppo di Brasso doorgegaan als onderdeel van muziekvereniging Harmonie Akkrum. 

Gruppo di Brasso wordt sinds december 2019 geleid door Ido Cuperus. Onder leiding van Ido heeft de band haar repertoire al flink uitgebreid. De bigband repeteert eens in de twee weken op vrijdagavond. 

Het repertoire van Gruppo di Brasso is zeer breed. Zowel heerlijke soul nummers van Aretha Franklin als oude hits van de Blues Brothers komen voorbij tijdens de optredens. Daarnaast zijn er voor de Akkrumer Passion verschillende Nederlandstalige nummers toegevoegd aan het repertoire. 

De band speelt in een bigbandzetting, maar verwelkomt daarnaast ook aanvullende instrumenten zoals bariton/euphoniums. Een bigband bestaat uit twee secties: een ritmesectie en een blazerssectie. Hieronder ziet u uit welke instrumenten de secties bestaan. Daarnaast is de zang onmisbaar voor de band.

Bron, foto en meer informatie
Website / Facebook  / YouTube