Bogerman Bigband

De Bogerman Bigband is de altijd enthousiaste bigband van scholengemeenschap Bogerman uit Sneek, o.l.v. Anne Oosterhaven. Ieder jaar zorgen Anne Oosterhaven en Bob Pruiksma voor een groep muzikanten, die de swingende reputatie van de Bogerman Bigband kan uitdragen en versterken. Jonge mensen, allen leerling van de scholengemeenschap, worden met verschillende stijlen van bigbandmuziek geconfronteerd, zoals swing, rock en funk. 

Naast de vele optredens in Nederland heeft de Bogerman Bigband al diverse buitenlandse tournees gemaakt. Zo is al opgetreden in Denemarken, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen en Luxemburg. Ook werkte de bigband mee aan diverse projecten, zoals de Friese Theaterkaravaan, musicalproducties en het speciaal voor de bigband opgezette jazz-house-project. 

In 1991 won de Bogerman Bigband de publieksprijs bij de Nationale Onderwijsprijs. In het voorjaar van 2002 werd de Bogerman Bigband - in de categorie jazzmuziek - uitgeroepen tot 1e prijswinnaar in de nationale finale van het prestigieuze Prinses Christina Concours te Den Haag. In 2004 werd deze prestatie geëvenaard en presenteerde de bigband de dual-box 'Funkin' de blues/20 jaar in concert', met daarin een cd en een dvd. In 2013 startte de Bigband in samenwerking met oud-leerling Janneke Brakels en haar band Janice een Serious Request tour met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor het glazenhuis in Leeuwarden! Ook is er een maxisingle uit gebracht met 4 gezamenlijke nummers! 

De bigband maakt gebruik van een volledig instrumentarium en geluidsapparatuur, die door de school voor de bigband zijn aangeschaft. Anne Oosterhaven is docent muziek aan de scholengemeenschap en muzikaal leider van de bigband. Bob Pruiksma is docent wiskunde en bassist in de bigband.

De Bogerman Bigband is elk cursusjaar opnieuw, te horen en te zien, tijdens een groot aantal optredens, variërend van jazzfestivals tot bedrijfsfeesten, van openluchtconcerten tot alle soorten Open Dagen. De band staat voor spetterende concerten en muzikaal swingende optredens.

 

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube