Michel Camilo Big Band

Bigbandleider, componist en pianist Michel Camilo (Santo Domingo4 april 1954) is een uit de Dominicaanse Republiek afkomstige jazzpianist en -componist.

Camilo werd geboren in een muzikaal gezin en toonde als jong kind aanleg voor de accordeon die zijn ouders hem gaven. Hoewel hij van de accordeon hield, was het de piano van zijn grootouders die hem het meest interesseerde, dus op 9-jarige leeftijd vroeg hij zijn ouders om er een te kopen. Hun antwoord was om hem eerst naar de Elementary Music School, onderdeel van het National Conservatory, te sturen en een jaar later om zijn wens in te willigen. Het formele systeem van de muziekschool leerde Camilo spelen in de klassieke stijl en op 16-jarige leeftijd speelde hij met het Nationaal Symfonie Orkest van de Dominicaanse Republiek. Camilo geeft commentaar op zijn eerste ontmoeting met de klanken van jazz, in een interview met de All About Jazz-website: 

De eerste keer dat ik jazz hoorde, was toen ik 14 en een half was. Ik hoorde de grote Art Tatum op de radio zijn solo piano vertolking spelen van Tea for Two. Dat viel me meteen op. Ik wilde het gewoon in me opnemen, om die stijl te leren spelen. Toen ontdekte ik dat het jazz was.

Bron en meer informatie
Wikipedia
Website / Facebook / YouTube