Jazz bij Lincoln Center Orchestra

The Jazz at Lincoln Center Orchestra is een Amerikaanse bigband en jazzorkest onder leiding van Wynton Marsalis . Het orkest maakt deel uit van Jazz at Lincoln Center , een organisatie voor podiumkunsten in New York City. 

In 1988 werd het orkest gevormd als een uitvloeisel van zijn concertreeks, Classical Jazz, met David Berger als dirigent. Toen Wynton Marsalis in 1991 artistiek directeur werd, legde hij de nadruk op de geschiedenis van de jazz, in het bijzonder Duke Ellington . Het eerste album was Portraits by Ellington (1992), en zeven jaar later werd het honderdjarig bestaan ​​van Ellington geëerd met het album Live in Swing City: Swingin 'with the Duke (1999). 

Onder leiding van Marsalis treedt de band op in zijn huis in Lincoln Center, toert door de VS en in het buitenland, bezoekt scholen, verschijnt op televisie en treedt op met symfonieorkesten. Het orkest steunde Wynton Marsalis op zijn album Blood on the Fields , dat de Pulitzerprijs won. Sinds 2015 worden de albums van het orkest uitgegeven op het eigen label, Blue Engine Records. 

 

Bron en meer informatie
Wikipedia
Website / Facebook / YouTube