Big Band Bublé

Michael Bublé treedt regelmatig met een bigband op.

 

Michael Steven Bublé (Burnaby/Canada, 9 september 1975)  is een Canadese jazzzanger en acteur. Hij is woonachtig in zowel Canada als in Italië.


Bublé heeft wereldwijd meer dan 25 miljoen albums verkocht en verschillende hitsingles gehad. In Nederland was zijn grootste hit "Haven't Met You Yet" die in 2009 de 4e plek in de Nederlandse Top 40  bereikte.  In 2018 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

 

Een optreden tijdens een bedrijfsfeest zorgde voor Michael Bublés doorbraak. Tijdens dit feest gaf hij een cd aan Michael McSweeney, een kennis van de voormalige Minister President van Canada Brian Mulroney.  McSweeney gaf de cd aan de minister, waarna Bublé werd uitgenodigd als zanger op de bruiloft van zijn dochter in 2000. Daar zong hij het nummer Mack the Knife van Kurt Weill.

 

De zanger werd daar voorgesteld aan David Foster, een bekend producer. Hij tekende een contract waardoor hij terechtkwam bij het label 143. Daar bracht hij in 2003 zijn eerste titelloze album Michael Bublé uit. Op het album staan veel bekende nummers als The Way You Look Tonight en Moondance (Van Morrison). In het nummer How Can You Mend a Broken Heart (origineel van de Be Gees zingt Barry Gibb de achtergrondzang. 

 

En zolang ook Michael Bublé niet kan optreden zoekt ook hij de weg via live-streaming.

 

Bron en meer informatie
Wikipedia
Website / Facebook